Uno de los postres característico y reconocido en nuestro país son los buñuelos de yuca, estas suaves y crujientes bolitas de yuca bañadas con jarabe o melao de papelón, han sido reconocidas desde tiempos lejanos, ya sean presentados como el cierre majestuoso a una comida venezolana, o como la merienda maravillosa que ofrece con amor una abuela. Hoy en día también se sirven como entrada o un pasapalos. Los buñuelos son sencillos en su preparación y de sabor incomparable, prepárelos y sírvalos calienticos, disfrutará de una sencilla delicia con sabor a Venezuela.
One of the characteristic and recognized desserts in our country are cassava fritters, these soft and crunchy yucca balls bathed in syrup or cardboard melao, have been recognized since ancient times, whether presented as the majestic closure to a Venezuelan meal, Or as the wonderful snack that a grandmother offers with love. Nowadays they are also served as entrance or a passport. The fritters are simple in their preparation and of incomparable flavor, prepare them and serve them calienticos, you will enjoy a simple delight with flavor to Venezuela.
INGREDIENTES:
1,3 kilo de yuca
250 gr de queso blanco rallado
2 huevos
¼ tz de harina de trigo
¼ cucharadita de sal
200 gr casabe molido (para empanizar)
1 litro de aceite vegetal (para freír)
Para el Melao:
500 gr papelón en trozos
½ tz de agua
¼ tz de azúcar
1 cucharada de semillas de anís dulce
PREPARACIÓN:
Buñuelos:
Pelamos y picamos la yuca, cocinamos en agua con sal hasta que ablande. Escurrimos y reservamos en la nevera de un día para otro.
Sacamos de la nevera y con la ayuda de un rallador, rallamos la yuca. En un envase añadimos a la yuca el queso, los huevos y la harina. Amasamos para unificar todos los ingredientes y rectificar sabor de ser necesario agregamos un poco de sal. Formamos bolitas de 35 gr c/u y empanizamos con el casabe. Las llevamos al refrigerador por 1 hora.
Sacamos las bolitas de yuca y freímos en aceite bien caliente hasta que doren. Sacamos y escurrimos.
Melao:
En una olla colocamos todos los ingredientes y cocinamos a fuego bajo hasta que espese como miel. Colamos y dejamos enfriar. Servir con los buñuelos.
Cassava fritters
Cassava fritters
INGREDIENTS:
1.3 kg of cassava
250 gr grated white cheese
2 eggs
¼ tz of wheat flour
¼ teaspoon salt
200 gr ground cassava (to be breaded)
1 liter vegetable oil (to fry)
For the Melao:
500 gr paperboard
½ tz of water
¼ tz of sugar
1 tablespoon sweet aniseed seeds
PREPARATION:
Fritters:
Peel and chop cassava, cook in salted water until tender. We drain and reserve in the refrigerator from one day to the next.
We took out of the refrigerator and with the help of a grater, grated the cassava. In a container add the cheese, eggs and flour to the cassava. Knead to unify all ingredients and rectify flavor if necessary add a little salt. We make balls of 35 gr c / u and empanizamos with the cassava. We take them to the refrigerator for 1 hour.
Remove the cassava balls and fry in hot oil until golden. We scoop and squeeze.
Melao:
In a pot place all the ingredients and cook over low heat until it thickens like honey. We glued and let cool. Serve with the fritters
1.3 kg of cassava
250 gr grated white cheese
2 eggs
¼ tz of wheat flour
¼ teaspoon salt
200 gr ground cassava (to be breaded)
1 liter vegetable oil (to fry)
For the Melao:
500 gr paperboard
½ tz of water
¼ tz of sugar
1 tablespoon sweet aniseed seeds
PREPARATION:
Fritters:
Peel and chop cassava, cook in salted water until tender. We drain and reserve in the refrigerator from one day to the next.
We took out of the refrigerator and with the help of a grater, grated the cassava. In a container add the cheese, eggs and flour to the cassava. Knead to unify all ingredients and rectify flavor if necessary add a little salt. We make balls of 35 gr c / u and empanizamos with the cassava. We take them to the refrigerator for 1 hour.
Remove the cassava balls and fry in hot oil until golden. We scoop and squeeze.
Melao:
In a pot place all the ingredients and cook over low heat until it thickens like honey. We glued and let cool. Serve with the fritters
Fotos referenciales.
Son especialmente ricos, los comia cuando mi abuelita los hacia
ResponderEliminarque delicia gracias por la receta
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